LEVVEL på FJELL

Bli med på fjelltur i sommer!

Det er påmelding til turene i forkant, sendt en epost til Marrit (fysioterapi.levvel@vigor.no) eller fyll ut skjema som ligger i resepsjonen. Vi trenger navn, telefon, om du kjører selv/sitter på eller trenger transport. Minimalt antall deltakere: 4. Åpent for alle, du trenger ikke å ha et aktivt medlemskap.
Turen foregår på eget ansvar, verken LEVVEL eller gruppa kan holdes ansvarlig for skader og annet som måtte oppstå.

Merk! På våre turer og arrangementer tar vi bilder som vi bruker i sosiale medier og til vår markedsføring. Dersom du ikke ønsker å bli avbildet så si ifra, så tar vi selvfølgelig hensyn til det.

 

Torsdag 4. juli Trehørningen

Høyde: 282 moh
Tidsbruk: 1-2 timer
Turlengde: 3 km t/r
Kjøretid fra Tromsø: 30 min

Høydeprofil Trehørningen.

Med sine 283 moh er turen til Trehørningen en tur som passer for alle. Stien er godt synlig, og går ganske jevnt oppover. Det er ikke særlig bratt. Nederst er et lite myrområde som er lett overkommelig takket være løse planker. På toppen er det en fin varde og praktfull utsikt mot Vengsøya, Skulsfjorden, Nordtinden m.m.
Trehørningen er noe vindutsatt og gode klær kan være nødvendig.

Vi samles ved LEVVEL kl 10 og kjører mest mulig i lag mot Bellvika-Skulsfjord område (30 min kjøring). Ta med egen mat og drikke til turen, et teppe å sitte på og klær etter vær. Tilbake innen kl 14:00

 

 

Torsdag 11. juli Kjølen

Høyde: 790 moh
Tidsbruk: 3-6 timer
Turlengde: 9,3 km t/r
Kjøretid fra Tromsø: 25 min

Turen til Kjølen fra ungdomsskolen

Fra Kvaløysletta kan en starte fra ungdomsskolen eller smørblomstveien på Slettelva. Alternativet er fra den store parkeringsplassen i Sørskaret. (Kom gjerne med innspill om startstedet). Stien oppmerket og terrenget er lettgått, men øverste delen er utsatt i dårlig vær og vind. Når man først når toppen er det et magisk skue over Tromsøya og Kvaløya. Troms Turlag har bygget en liten hytte med gulvvarme på topp-platået, som er ulåst og tilgjengelig for alle.

Obs! På Kjølen blåser det ofte godt, så ta med varme og vindtette klær!
Vi samles ved LEVVEL kl 10 og kjører mest mulig i lag mot Slettelva ungdomsskolen (15 min kjøring) eller Sørskaret (25 min kjøring). Ta med egen mat og drikke til turen, et teppe å sitte på og klær etter vær. Tilbake rundt kl 16:00

 

Tirsdag 16. juli Nattmålsfjellet

Høyde: 297 moh
Tidsbruk: 1-2 timer
Turlengde: 3-4 km t/r
Kjøretid fra Tromsø: 30 min

Nattmålsfjellet er et flott turmål med utsikt helt fra start, med god oversikt til skarpe topper på begge sider av Kattfjordeidet. Tross sin beskjedne høyde (297 moh) får du med deg blant annet Kaldfjorden, Ersfjorden, Håja, Sessøya, Kjølen, Grøtsundet og Tromsøya.

Vi samles ved LEVVEL kl 10 og kjører mest mulig i lag mot Ersfjordbotn (30 min kjøring), parkeringsplass like vest for krysset på toppen/idrettsparken. Ta med egen mat og drikke til turen, et teppe å sitte på og klær etter vær. For de som ønsker kan vi ta en kopp kaffe hos Bryggejentene etterpå. Tilbake innen kl 14:00

 

Torsdag 25. juli Krokvatnet

Høyde: 354 moh
Tidsbruk: 1-2 timer
Turlengde: 5 km t/r
Kjøretid fra Tromsø: 15 min

Høydeprofil Krokvatnet

Fra trykkbassenget følger vi markert sti oppover Krokelvdalen på høyre side av Krokelva. Vi går forbi Småvatnan og krysser en bekk like ovenfor. Så følger vi stien videre opp til Krokvatnet. Herifra ser vi Tromsdalstinden fra en litt uvant vinkel, og de bratte østflankene vises godt.
Det er en del våte partier på stien, så vanntette sko/støvler anbefales

Vi samles ved LEVVEL kl 10 og kjører mest mulig i lag mot Kroken (15 min kjøring). Ta med egen mat og drikke til turen, et teppe å sitte på og klær etter vær. For de som ønsker kan spise iskrem på Narvesen Kroken etterpå. Tilbake innen kl 14:00

 

 

Tirsdag 30. juli Tromsøs Geografiske Midtpunkt

Høyde: 550 moh
Tidsbruk: 2-3 timer
Turlengde: 7 km t/r
Kjøretid fra Tromsø: 15 min

Rute til Tromsøs geografiske midtpunkt

Tromsøs geografiske midtpunkt finner du om lag 550 moh. litt innafor Tverrelva ved Skaret i Tromsdalen. Det er snakk om arealtyngdepunktet: Hvis man har et kart over Tromsø kommune og klipper ut landarealet og balanserer det på en spiss, vil man finne arealtyngdepunktet.

Det finnes to sommerruter opp til toppen, vi tar lengste rute, som går på nordsiden av skaret. Denne rute er ikke så bratt enn den sørlige rute. Stien er godt merket.

Vi samles ved LEVVEL kl 10 og kjører mest mulig i lag mot kirkegården i Tromsdalen (15 min kjøring). Ta med egen mat og drikke til turen, et teppe å sitte på og klær etter vær. Tilbake innen kl 14:00

 

Torsdag 8. august Åsfjellet

Høyde: 336 moh
Tidsbruk: 2-3 timer
Turlengde: 7 km t/r
Kjøretid fra Tromsø: 35 min

Høydeprofil Åsfjellet.

 

Åsfjellet er en grei tur som gir mye turopplevelse. Tross sin beskjedne høyde, gir Åsfjellet stor utsikt. Stien går gjennom partier som er til dels myrlendte og kan være våte. Etter en kilometer stiger den mot sør inn i rent fjellterreng. Over skoggrensa øyner du toppen, og landskapet rundt åpner seg. Fjellet har to topper, varden står på toppen til høyre/vest, som er 336 moh. Fra høyden stifter du bekjentskap med Tromsdalstinden, Ullstinden, Nonstinden og ute i havet kløyver Langsundet Ringvassøya og Reinøya.

Vi samles ved LEVVEL kl 10 og kjører mest mulig i lag mot Vågnes, 19km nord for Tromsøbrua (35 min kjøring). Ta med egen mat og drikke til turen, et teppe å sitte på og klær etter vær. For de som ønsker kan spise iskrem på Narvesen Kroken etterpå. Tilbake innen kl 15:30

 

Tirsdag 12. august Tromsdalstinden??? (eller et annet fjell)

Høyde: 1238 moh
Tidsbruk: 5-7 timer
Turlengde: 16 km t/r
Kjøretid fra Tromsø: 15 min

Vi ønsker å avslutte årets fjelleventyr med en utfordrende fjelltopp! Alt etter vær og vind selvfølgelig. Kanskje Tromsdalstinden er for ambisiøst, men kom gjerne med innspill! Påmeldingsliste ligger i resepsjon, hvor det er mulig å komme med forslag. Første uke av august kommer vi med en oppdatering om endelig turmål for denne dag.

Høydeprofil Tromsdaltinden